Homer Simpson är katolik

Frågor kring kristen tro, religion och Gud är återkommande ämnen i ”The Simpsons”. Nu skriver påvens eget husorgan, Vatikanens officiella tidning L’Osservatore Romano, att Homer Simpson är en sann katolik.

”The Simpsons är ett av få tv-program för barn där kristen tro, religion och frågor kring Gud är återkommande teman”. Familjen ”ber före måltider och tror på ett liv efter detta, på sitt eget speciella sätt”, skriver tidningen.

Vatikanens tidning citerar en analys av prästen Fancesco Occehetta, som har granskat en episod av ”The Simpsons” från 2005. I detta avsnitt hamnar Bart Simpson i en katolsk skola efter att ha blivit utkastad från Springfields grundskola. Detta leder till att även pappa Homer konverterar till katolicismen, till hans fru Marges, och den frireligiöse grannen Ned Flanders, stora förskräckelse.

”Få känner till det, och han gör allt för att dölja det, men det är sant: Homer J Simpson är katolik”, insisterar den katolska tidningen.

L’Osservatore Romano har alltid varit mycket strikt och sansad men de tre senaste åren, efter att man fått en ny redaktör, har tidningen börjat skriva alltmer om populärkultur. Ämnen som The Beatles, filmen ”Avatar” och böckerna och filmerna om Harry Potter har fått plats på sidorna.

Vad Homer tycker om all uppståndelse kring hans val av religion kan vi dock inte rapportera. Det gick tyvärr inte att nå honom. [Via Telegraph]

[ Denna video är tyvärr inte längre tillgänglig ]