En ”idiot” på resa

Karl Pilkington hade inga höga tankar om världens sju underverk. Problemet var bara att han inte hade sett något av dem med egna ögon. Därför skickade Ricky Gervais och Stephen Merchant ut honom för att uppleva underverken med egna ögon. ”An idiot abroad” är resultatet.

Parhästarna Ricky Gervais och Stephen Merchant tycker att deras mobboffer Karl Pilkington – känd från deras podcast och ”The Ricky Gervais show” – kan alldeles för lite om den stora världen, den utanför England där han bor. Han var i Wales en gång, men så mycket mer resande har det inte blivit.

Sålunda skickas han ut på en världsomspännande resa för att besöka de sju underverken och träffa människor från många olika kulturer på vägen. Allt övervakas, på distans från London, av Gervais och Merchant som antagligen räknar med att få sig en hel del goda skratt på Pilkingtons bekostnad.

Hata varje minut

Stephen säger att syftet med serien är att bredda Karls sinne och förhoppningsvis ändra hans syn på världen. Ricky å sin sida hoppas att Karl kommer att hata varje minut av resan, för hans egna nöjes skull.

Serien har premiär lördag den 11 september, på Sky1 i Storbritannien. Du kan se ett introduktionsavsnitt till serien här nedan, uppdelat i två klipp.

[ Denna video är tyvärr inte längre tillgänglig ]

[ Denna video är tyvärr inte längre tillgänglig ]

Uppdatering: Ricky Gervais skriver i sin blogg att serien är på väg att säljas till flera andra länder. Han kan dock inte avslöja vilka ännu.