Seth Rogen i sadeln. Bild från video

Seth Rogen satte sig på cykeln

#politik

 

Igår kväll, amerikansk tid, gästade USA:s president Barack Obama Jon Stewart i ”The Daily Show”. Han pratade ekonomi, sjukvård och om det stundande valet.

Obama var första sittande president att medverka i Stewarts program. Här kan du se första delen av programmet. Skrolla ner för länkar till resten intervjun med Obama.

Se del 2 och del 3 av intervjun med president Barack Obama.

 

Inför det stundande mellanårsvalet i USA har Jon Stewart och hans ”The Daily Show” dragit igång ”Rally to restore sanity”. I helgen är det dags för manifestationen som vill bidra till ett mer sansat politiskt samtal, där det inte handlar om att rita Hitler-mustacher på folk eller att skrika högst för att höras.

”The Daily show med Jon Stewart” sänds från Washington D.C. hela den här veckan som leder fram till lördagens stora manifestation. På onsdag (på torsdag i svenska Comedy Central) är USA:s president Barack Obama gäst i studion, och blir därmed första sittande president att gästa programmet.

I det här klippet jagar Jon Stewarts medhjälpare deltagare till helgens evenemang.

Här kan du läsa mer om ”Rally to restore sanity”.

 

Äntligen slår SVT ett slag för den politiska satiren, ett område som gått på sparlåga i svensk TV den senaste tiden. ”Elfte timmen” kommer under två veckor bevaka valet i satirisk nyhetsform.

Programförklaringen lyder: ”Vi ser igenom rökridåerna, ordmassorna, de tomma löftena. Vi läser mellan raderna och fullföljer tankegångarna. Vi lyssnar på våra politiker och hör vad de egentligen säger. Politik är roligt!”.

Peter Settman är programledare för ”Elfte timmen” som sänds alla vardagar de kommande två veckorna. Start den 6 september klockan 21.30 i SVT2. Du kan också se programmet i SVT Play. Missa inte heller programmets blogg, där man lägger ut material som inte får plats i TV-programmet.

SVT:s kanal på Youtube.

SVT storsatsar som vanligt på valbevakning. I år har man egen valkanal på Youtube, där du som tittare kan spela in och ladda upp dina egna frågor till politikerna.

Här hittar du SVT:s Youtube-kanal.

 
Film.nu