Seth Rogen i sadeln. Bild från video

Seth Rogen satte sig på cykeln

#dokumentär

Coogan och Brydon fortsätter gnabbas

 

Michael Winterbottom regisserar mockumentär matresa

 

En serie som du bör hålla ögonen öppna efter är ”The Trip”. Steve Coogan och Rob Brydon reser runt i norra England, äter dyr mat och tävlar om vem som kan imitera Michael Caine bäst.

De bägge brittiska aktörerna spelar något skruvade varianter av sig själva, egotrippade och aningen världsfrånvända. Karaktärerna är en fortsättning på det ständigt gnabbande paret från filmen ”Tristram Shandy: A cock and bull story”. Michael Winterbottom som regisserade den filmen står även för regin här.

Steve Coogan har av en dagstidning fått i uppdrag att göra en liten turné i norra England och besöka olika lyxrestauranger på landsbygden. ”The Trip” är en blandning mellan en dokumentär matresa och en mockumentär reality om Coogan och Brydon. Deras ändlösa diskussioner om vem av dem som är den bättre, eller mest omtyckte, skådespelaren pågår ständigt under bilresor och restauangbesök.

”The Trip” är förutom en tv-serie på BBC också nedklippt till en film som hade premiär på filmfestivalen i Toronto tidigare i höst och visas på Stockholms Filmfestival den 26-28 november.

Här nedan kan du se klipp från serien och en intervju med Steve Coogan och Rob Brydon.

 

Vill du friska upp minnet av John Lennon bjuder Watch Mojo på en bra sammanfattning i den här korta dokumentären.

Mer om ”John Lennon 70” på TVPimp

Andra svenska medier om Lennon: HD, ExpressenDN, Expressen (guide till Lennons soloskivor)

 

Brittiska Channel 4 har producerat en dramadokumentär som ställer frågan ”Vad skulle hända om Prins Harry kidnappades i Afghanistan?”

I ”The Taking of Prince Harry”, som sänds i Storbritannien den 21 oktober, kraschar Prins Harrys militärhelikopter varpå den brittiska prinsen kidnappas. Filmen visar förhandlingsprocessen med talibanregimen och intervjuer med före detta krigsfångar, underrättelseexperter och förhandlare.

Dokumentären frågar sig om Storbritannien är förberedda på detta hypotetiska scenario – om Prins Harry skulle få tillstånd att återvända till Afghanistan, så som han önskar.

Filmen har redan skapat en storm i brittisk media och har kritiserats för att vara ansvarslös. En före detta chef på Scotland Yard tror att ”potentiella galningar kan uppmuntras eller till och med bli sporrade [av filmen]. Jag fördömer det förbehållslöst”.

Uppemot 15 personer kidnappas varje vecka i Afghanistan.

Prins Harry talar ut om riskerna i Afghanistan (intervju från mars 2008)

Mer läsning i detta ämne: Channel 4, The Telegraph, National Post

 
Film.nu